Skip to main content

NORA

" Tre små gummor...... och en mordvandring + lite till. Hur spännande låter inte det? 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 5 augusti: Skellefteå - Gävle 62 mil

  vresa från Skellefteå kl 08.15. Stannar för lämpliga raster o anländer ca 18.00 i Gävle. Incheckning och middag.

 • 6 augusti: Gävle - Nora 24 mil

  Avresa efter en god hotellfrukost. Färden tar oss till Skultuna Messingsbruk. En guide ger oss en kortare visning och berättare om Brukets långa historia innan vi har möjlighet till shoping och lunch. Vi lämnar för nya upplevelser. I Sveriges minsta stad, Järle, får vi en stadsvandring i denna plats som är av riksintresse för såväl natur- som kulturmiljövård innan avslut hos en keramiker. Nu är det inte långt kvar till vårt vackert belägna hotell under 2 nätter, Åkerby Herrgård. Middag efter incheckning.

 • 7 augusti: Nora

  Vi börjar förmiddag med en bussrundtur runt i Nora med lokal guide innan vi byter berättare till en mordvandring i Maria Langs ”Skoga”. Överallt i staden får vi lyssna till berättelser från hennes släkting om Puck och kommissare Christer Wijk, som löser olika fall i Langs deckare. Efter dessa rundturer får vi fritt i de centrala delarna. Kanske prövar vi på en nygjord Noraglass eller gör ett inköp av en klassisk Bergslagsljusstake i den anrika bosättningsaffären. Vi avslutar shoppingen med ett besök på Nora Bryggeri, ett mikrobryggeri beläget i de kreativa kvarteret Bryggeriet med. Vi får en genomgång av deras produktion och ett litet provsmak innan återfärd till Herrgården för vila och middag.

 • 8 augusti: Nora - Tällberg 20 mil

  Vi lämnar Nora och styr bussen till Bredsjö Mjölkfår. De driver en ekologiskt jordbruk och gårdsmejeri, där de tillverkar osten Bredsjö Blå - en långlagrad fårost med inslag av Roqueformögel. Denna unika smak speglar platsen vid det gamla järnbruket i byn. Vi får en visning av verksamheten, en tjuvtitt i ostkällaren och självklart ett fika med ost. Bussen tar oss vidare in i Dalarna. I Insjön stannar vi till vid ytterligare en anrik plats, Insjön och Insjön Väveri. Insjöns Väveri grundades år 1947 av Ivar Hollstein invid riksväg 70 och söder om Leksand. 74 år senare ligger kvar på samma plats. Där tillverkas kvalitetsdukar, servetter och handdukar i lin och bomull enligt gamla tekniker, så nära handvävt du kan komma med maskin. Stor igenkänningsfaktor säkert hos många damer. Ytterligare ett känt varumärke började sin bana i Insjön; ja vilket? Vidare fram till Tällberg, där vi har möjlighet att njuta av en av de vackraste platserna med utsikt över Siljan. Incheckning och en 3 rätters middag.

 • 9 augusti: Tällberg - Skellefteå 70 mil

  Vi lämnar Tällberg efter en god frukost. Vi åker via Rättvik , stannar till vid Hantverksbyn och vidare till Bollnäs, där tillfälle ges vid Mobackes trädgårdscenter att inta något nytt i magen. Vidare ut på E4 och norrut. Stannar för raster på lämpliga platser och äter middag söder om Örnsköldsvik. Åter i Skellefteå ca 21.30.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Skellefteå Busstation 08:15 21:30
Bureå hpl E4 Åbacka 08:30 21:10
Lövånger Busstation 08:50 20:50
Ånäset hpl E4 Royal 09:00 20:40
Sikeå nya hpl logen 09:10 20:30

Karta

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 1 895:-
 • Avbeställningsskydd 250:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
5/8Se tidtabellNORAMer än 86 795:-Boka