Bottenviken runt med hantverkare från Norr- och Västerbotten

Fritextsökning

Dagsprogram

 • 6 juni: Skellefteå - Karleby 60 mil

  Avresa från Skellefteå Busstation kl. 10.45. OBS! För anslutning fr Umeå; avgång 08.30, linje 20 med ankomst Skellefteå ( bussbiljett betalas av var o en direkt på plats) och vidare omstigning till Lestanders Buss. I Haparanda stannar vi för möjlighet för lunch på IKEA, som var och en betalar direkt på plats. När vi passerar gränsen i Haparanda ställer vi om klockorna till Finsk tid ( svensk + 1 timme). Ankomst ca.19.45 lokal tid till Karleby. Middag.

 • 7 juni: Karleby - Vasa 12 mil

  Börjar dagen med ett besök på Blomkvists Plantskola. Blomqvist plantskola startade sin verksamhet för 35 år sedan och har blivit
  kända för deras stora och ovanliga sortiment. Specialiteterna är förutom perenner och prydnadsbuskar, bl.a. gammaldags, ovanliga och vinterhärdiga äppelsorter. Möjlighet ges för lunch på lämplig plats.
  Vidare till en av höjdpunkterna på resan, Lankava Oy. Lankava ligger i Kauhava, i mitten av Österbottens vida slätter. Lyyli Karppinen tillsammans med tre andra modiga kvinnor startade sitt företag 1925. Företaget, som då hette Kauhavan Kangas-Aitta, fick vävstolarna att sjunga när kvinnorna i trakten vävde. Vackra tyger av hög kvalitet och utsökta mönster levererades härifrån till bland annat det finska varuhuset Stockmann. Idag heter företaget Lankava och det är Lyylis släktingar som driver det, givetvis i Lyylis stil! Ankomst Vasa ca kl. 17.00. Incheckning på vårt centralt belägna hotell. Middag ingår ej.

 • 8 juni: Vasa, Strömsö

  Efter frukost har var och en fritt att besöka centrum av vasa med bla Vasa Handelshall, som har fungerat som shopping - och mötesplats i mer än 100 år. Loftet med bla lokalt hantverk är också alltid trevligt att besöka. På Loftet finner du föreningen Österbottens hantverk, Taito Shop Loftet och Restaurang Loftet. Föreningen ordnar bla kurser; se möjligheter om tillägg. Butiken Taito Shop Loftet säljer österbottniskt och finländskt hantverk. Restaurang Loftet serverar god lunch i vacker och historisk miljö, så möjlighet finns att förse sig med något gott i magen.
  Vi avslutar dagen ca kl 17.00 med ett besök vid Strömsö tillsammans med en lokal guide. Villan där programmet görs ligger vid Västerviksstranden 7 km från Vasa centrum. Den byggdes år 1852 som sommarbostad för en köpmansfamilj och fungerade som sådan i över hundra år. År 2002 flyttade TV in, där de i sina program ger inspiration till en kreativ fritid med matlagning, pyssel, renoveringar och anlagd trädgård. Området, där Strömsö är beläget är Vasa stads friluftsområde. Åter till Vasa. Middag ingår ej. - Tillägg workshop Loftet; se bokning.

  Vasa, Strömsö
 • 9 juni: Vasa - Skellefteå

  Frukost och tidig resa till hamnen. Vi avreser med nya Wasa Lines Aurora Botnia kl 08.00 lokal tid. Vi äter frukost ombord färjan över till Sverige och är åter i Holmsund kl. 11.00 svensk tid. Åker via Umeå Busstation 11.45 och till Skellefteå med ankomst ca. kl. 14.00.
  Möjlighet för våra Norrbottniska vänner att åka vidare 14.15 med linje 100. Bussbiljett betalas av var o en direkt på plats.

Karta

Resekalender
9/7Norrbyskärfrån 895:-
5/8NORAfrån 6 795:-
10/8Byske Trädgårdssällskap 10/8från 600:-
19/8Åland från 6 950:-
23/8Open Trot, Bergsåkerfrån 2 220:-
Kontakta oss