Skip to main content

Bysketrädgårds240810

Tillsammans med Byske Trädgårdssällskap gör vi denna endagsresa till Överklinten och Vännäs med besök hos en antal privatträdgårdar.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1: Byske- Skellefteå - Vännäs

    Avresa från Byske Busstation 07.15, Skellefteå Busstation 07.45. Ankomst vår första trädgård vid ca 09.00 i Överklinten. Jan Ågren har en hel del olika varianter med hostor, liljor mfl. Här dricker vi även vårt medhavda fika, som var och en har med sig, på stående fot. Möjlighet finns att handla perenner. Ta med egna kassar eller lådor. Vidare till Sävar och Barbro Lindholm. 1000 kvm stor trädgård med en hel del häckar och träd. Möjlighet finns även här att handla perenner. Nu börjar det nästan kurra i magen, så vi lämnar Sävar. Bussen tar oss via Täfteå och ut till Kvarkenfisk, beläget i Svartviken. Här får vi avnjuta en av havets läcklerheter nämligen strömmingsflundra med potatismos, rårörda lingon och brynt smör. Efter en god lunch, så åker vi åter och via Umeå till Vännäs. Ann-Charlotte Wållberg tar emot i sin villaträdgård i Vännäs. Hennes trädgårdsintresse tog fart när deras barn blivit lite äldre. Hon har ej haft någon ritning, utan gjort om i trädgården lite allt eftersom. Hostor är även här en favorit men där finns lite av varje. Finns även en köksträdgård och perenna planteringar att titta på.
    hemåt efter en lång dag, som avslutas på Café Tvärsan i Gamla Tväråbäck. Vi dricker kaffe och äter ur deras kakbuffé förstärkt med en smörgås.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Byske Busstation 07:15
Ostvik Hpl E4 07:25 19:50
Frostkåge Hpl E4 07:30 19:45
Kåge Hpl ICA 07:35 19:40
Skellefteå Busstationen, GATE 07:45 19:30

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
10/8Se tidtabellByske Trädgårdssällskap 10/8Mer än 8600:-Boka
Resekalender
9/7Norrbyskärfrån 895:-