Aitik 10 Juni

aitik

Dag 1 - Skellefteå - Aitik T/R 72mil:

Avresa från Skellefteå Busstation kl 07.00 för färd norrut.

Vi stannar på lämplig plats, där var och en dricker ur sin medhavda fikakorg.

Vi stannar för en tidig lunch ca kl 11.00 och beräknas anlända Aitik kl 13.00. Tillsammans med guide får vi en visning av Sveriges största koppardagbrott.

Här bryts dygnet runt malmfyndigheter av kopparkis innehållandes koppar, guld och silver. Arbetet i Aitik sker med några av världens största maskiner. Bland dem finns bergtruckar som väger 570 ton med last, där bara hjulet är fyra meter i diameter och grävmaskiner som rymmer upp till 45 kubikmeter berg i skoporna. Maskinerna körs av nästan lika många kvinnor som män, vilket gör Aitik till en av världens mest jämställda gruvor. Med över 700 anställda är Aitik den största privata arbetsgivaren i Gällivare kommun. Efter ett intressant besök lämnar vi så Aitik för färd hemåt. I Överkalix äter vi middag och är åter i Skellefteå ca 20.30.

OBS! Besökare får ej vara under 15 år. Deltagare ska ha med sig giltig legitimation till besöket, som kan behövas visas upp vid inpassering.  • Bussresa i modern turistbuss.
  • Besök Aitik
  • Lunch & Middag


995:-


 

 


Se allmänna resevilkor

 

Taggar: Kultur, Marknad

Skriv ut E-post

Читать электронный журнал Космополитен, Бурда и другие.

Kontakt uppgifter

 image  0910-513 93

Mail

Adress

imageLestanders Buss

            Stålvägen 6

            931 36 Skellefteå

Купить хирургические сетки с доставкой по Украине можно тут
Den här webbplatsen använder cookies för att säkerhetsställa att Ni får maximalt utbyte av webplatsen. Genom att fortsätta att bläddra på webbplatsen, godkänner du den här användningen.