Lofoten 27 Maj

lofoten27maj

Dag 1 Skellefteå - Riksgränsen, 60 mil

Avresa från Skellefteå Busstation kl. 07.00 för färd norrut. Vi stannar för raster på lämpliga platser innan vi kommer fram till Kiruna ca. 14.30. Bussen kör via ygplatsen för att hämta resenärer, som har ugit från mellersta Sverige. Vi fortsätter på Nordkalottvägen, en mycket vacker väg som tar oss förbi Torne Träsk och Abisko.

På avstånd kan vi beundra Lapplands mest kända land- skapsbild, Lapporten. Incheckning på Hotell Riksgränsen och middag.

Dag 2 Riksgränsen - Harstad, 17 mil

Efter frukost på hotellet fortsätter vi vår resa på Nordka- lottvägen till Norge och Narvik. Där gör vi ett besök på Krigsmuseet. Narvik krigsmuseum är idag ett modernt och nytt krigsmuseum med arkitektoniska och interaktiva upplevelser, där norra norra krigshistoria samlas under ett tak. Med totalt 1600 kvadratmeter spridda över tre vå- ningar är det inte bara Narviks slag, men en omfattande presentation av krigshistorien i norra Norge. Utställning- arna är baserade på den tyska attacken på Narvik och Norge 1940 och de följande fem år av krig och ockupa- tion. Färden fortsätter vidare via Tjeldsunds Kro, där vi äter en gemensam lunch. Vidare färd till Harstad, där vi gör ett besök vid Adolfskanonen innan incheckning på Scandic Hotel Harstad och middag.

Harstad - Svolvær, 17 mil
Möjlighet nns för den som vill att avresa med Hurtigruten till Svolvær; se tillägg.
Övriga följer med bussen, som kör landvägen 
ut på Norges största ö, Hinnøya, det egentliga Lofoten. De som åker med Hurtigruten anländer kl 18.30. Kort promenad till Thon Hotel Lofoten för incheckning och middag.

Dag 4 Ut ykt ute på Lofoten

Idag gör vi en ut ykt för att från bussen uppleva lite mer av Lofoten. Väder och vind kommer att styra över vilka natursköna platser vi får uppleva. Äter en gemesam lunch. Vi kommer att besöka Vikingmuseet i Borg. Lofotr Vikingmuseet är ett historiskt museum baserat på en rekonstruktion och arkeologisk utgrävning av en viking- hövdingstorp på ön Vestvågøya i Lofoten skärgård i Nord- land, Norge.

Dag 5 Svolvær - Arjeplog, 51 mil

Efter frukost är det dags för avfärd till färjan som ska ta oss från Lödingen kl 10.15 till Bognes. Möjlighet nns till förtäring ombord färjan, som tar 1 timme. Vi stannar för raster på lämpliga platser via Junkerdal och Saltfjället in i Sverige via Silvervägen. Beräknas i Arjeplog ca 18.30 för incheckning och middag.

Dag 6 Arjeplog - Skellefteå, 22 mil

Vi börjar dagen med besök på Silvermuseet. Detta museum, i centrala Arjeplog, invigdes 23 oktober 1965. Samlingarna skildrar ortens historia från förhistorisk tid till nutid. Samernas och nybyggarnas liv levandegörs i olika utställningar. I ett av rummen visas bl.a en av världens största samlingar av samiska silverföremål.
Museets namn kommer av Nasafjälls silververk som åren 1635-1659 och 1770-1810 var verksam i området. 

Silvermuseet grundades av Einar Wallquist. Han var lä- kare i Arjeplog under ca 40 år. Wallquist hade stort intres- se för historia och började han samla gamla föremål från orten. Samlandet ledde så småningom till att inventera socknen och samla in minst ett av varje sorts föremål som använts. 1965 donerade Einar Wallquist sin unika sam- ling till Arjeplogs kommun och var sedan själv verksam i museet fram till sin död, knappt 90 år gammal, år 1985. Vi lämnar Arjeplog för att resa mot kusten. I Arvidsjaur stannar vi till för en avslutande måltid innan bussen tar oss de kvarvarande milen till Skellefteå 14.30 och Skellefteå Flygplats för våra vänner, som ska yga hemåt . 

  • Bussresa i modern turistbuss.
  • 5 nätter i delat dubbelrum inkl halvpension f.r.o.m middag dag 1t.o.m. frukost dg 6. Lunch dag 2, 3 och 6
  • Entreer och visningar enl. program.
  • Reseledare
  • Valuta NOK
  • Pass ej nödvändigt för nordisk medborgare, men medtag giltig legitimation


9995:-


 

 


Enkelrumstillägg: 1850 kr

Avbeställningsskydd kostar 200kr, se allmänna resevilkor

 

HOTELL
Hotell Riksgränsen, 981 94 Riksgränsen, 0980-641 00, www.riksgransen.se
Scandic Harstad, Strandgata 9, Harstad
+47 77003000, www.scandichotels.com
Thon Hotel Lofoten, Torget, 8300 Svolvær,
+47 76 04 90 00 www.thonhotels.com
Hornavan Hotell, Västra Skeppsholmen 3, 938 31 Arjeplog, 0961-777 100, www.hornavanhotell.se 

Taggar: Norge, Lofoten, Kultur

Skriv ut E-post

Читать электронный журнал Космополитен, Бурда и другие.

Kontakt uppgifter

 image  0910-513 93

Mail

Adress

imageLestanders Buss

            Stålvägen 6

            931 36 Skellefteå

Купить хирургические сетки с доставкой по Украине можно тут